27/11/2017

24 Kasım Öğretmenler Günü

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman’ın katılımlarıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, sinevizyon gösterimi ile devam etti. Günün anlam ve önemini anlatan şiir, makale ve dinletilerin seslendirildiği programda emekliye ayrılmış bazı öğretmenlere görev süreleri boyunca verdikleri emeklerden dolayı plaket verildi.

Kıdemli Öğretmen Pervin Oral, programda yaptığı konuşmada, bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliğe seçilişinin 89. yıl dönümü olduğunu belirtti.

Öğretmenler günün kutlu olması dileğinde bulunan Oral,  şunları kaydetti:

“Çok sevdiğimi öğretmenlik mesleğini icra ettiğim onur ve gurur duyuyorum. Bu asil meslek şöhret ya da servet vadetmez. Zaten istediğimiz ne şöhret nede servettir, bizim işimiz geleceği şekillendirmektir. Çocuklarımızı bilgi ile donatarak vatanına ve milletine hayırlı, değerlerine sahip çıkan, özgüveni gelişmiş bireyler olarak yetiştirmektir. Her öğretmenin yegane hedefidir.”

Göreve yeni başlamış genç öğretmenlerin yeminin ardından şiir ve makalelerin okunmasıyla program devam etti.

Mardin Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerin oluşan grubun müzik dinletisi, programa katılanlardan tam not aldı.

Vali/Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı V. Mustafa Yaman, Mardin’de emekli olan öğretmenlere plaket vererek tebrik etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.