27/11/2017

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası” etkinlikleri

Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman:

“Belediye olarak her zaman için özellikle şiddete maruz kalmış kadınlarımızın yanındayız”

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı,25  Kasım  Kadına  Yönelik Şiddete Karşı  Uluslararası  Mücadele Günü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için tek kişilik, ‘İyiyim’ adlı tiyatro ve Necip Karaya ile söyleşi ve dinleti etkinliği düzenledi.

Konu hakkında açıklama yapan Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, “Belediye olarak şiddete maruz kalmış kadınlarımızın yanındayız.” dedi.

Kadınlara özel çalışmalara imza attıklarını söyleyen  Yaman, “Şehrimizde alt ve  üst yapı çalışmaları hayata geçirdiğimiz gibi kadın, öğrenci ve engelli hemşerilerimiz için de projelerimizi  hızlı şekilde hayata geçirdik. Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığını oluşturduk. Kadınlarımızın okuma yazma öğrenmeleri için “Kadının yanında kadının yerinde” ve özellikle şiddete maruz kalmış kadınlarımızın meslek sahibi olmaları için de meslek edindirme kursları açtık. Kurslarımıza devam eden kadınlarımızı her anlamıyla hayata hazırlayarak bilinçlendiriyoruz.” dedi.

Belediye imkânlarını kadınlar için kullanmaya devam edeceklerini söyleyen Yaman, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla kadınlarımız için bir dizi program düzenledik. Şiddete maruz kalmış ya da bir şekilde tanıklık yapmış kadınlar için sanatçı Necip Karakaya söyleşi ve dinleti etkinliğini düzenledik. Ardından Ankara Devlet Tiyatrosu ‘İyiyim’ adlı  tek kişilik oyunu sundu. Hemşerilerimiz bu programlara yoğun ilgi gösterdi. Belediyemizin imkânlarını kadınlar için kullanmaya devam edeceğiz. Belediye olarak her zaman için özellikle şiddete maruz kalmış kadınlarımızın yanındayız.”