03/12/2017

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü”

Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman:

“Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak, sizlerin daha rahat daha konforlu engelsiz bir Mardin'de yaşaması için projeleri yerine getireceğiz.”

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman’ın katılımlarıyla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler için bir program düzenledi.

Yazar Adem Kuyumcu’nun “Engelli Aileleri ile Tecrübe Paylaşımları” sunumuyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri başladı. Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, “Engelsiz Mardin” projesi kapsamında çekilen fotoğrafları gezmesi ile devam etti.

Programın yapıldığı salona gelen Yaman, masaları tek tek gezerek engelli ve aileleri selamlayıp sorunlarını dinledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

Programda bir konuşma yapan Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelliler bireyler için hayırlı olmasını diledi.

Yaman, “Sizleri kendi mekânlarınıza ziyaret ediyoruz diğer etkinliklerde bir araya geliyoruz. Engelli bireylere yönelik sosyal farkındalık yaratılması için üç Aralık Engelliler Günü olarak kabul edilmiş ve böyle de devam ediyor. Engelli kardeşlerimiz birçok alanda başarılara imza atıyorlar. Buna bir örnek verecek olursak, Ampute Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonu olması.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanın önderliğinde engelli vatandaşların birçok sorununun hükümet tarafından ortadan kaldırıldığına ifade eden Yaman, “ Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak belediye bünyesinde 50 tane engelli biriyle çalıştırdık ve bu devam edecek. Hem belediye olarak hem de Aile Politikalar İl Müdürlüğü olarak düzenli bir şekilde bu kardeşlerimizin ev temizliğini ve özel bakımlarını yapıyoruz. Gitmeleri gereken yerlere biz kendimiz götürüyoruz. Örneğin her zaman Cuma günleri ibadethanelere engelli bireylerimizi götürüyoruz.” diye belirtti.

Engellilere yönelik kültürel ve sosyal projeleri hayata geçirdiklerini anımsatan Yaman, şöyle devam etti:

“Engelsiz Mardin projesini hayata geçirdik. Onların gözünden Mardin'i gördük. Engelli kardeşlerimize hem otomatik hem de manuel araçları hediye ettik. Bunları yaparken de buradaki hayırseverlerden, destek alıyoruz. İnşallah bu desteğimiz sizlerin daha rahat daha konforlu engelsiz Mardin'de yaşama arzunuzu, hem Valilik hem de Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak yerine getireceğiz. Onun için şehirde gerekli önlemleri alıyoruz.”

TBMM İdare Amiri ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, hükümet olarak engelli vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi.

Hükümet olarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Bölünmez, şöyle devam etti:

“Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan, hayatlarını devam etmeleri, iş ve meslek edinmeleri, ulaşım, rehabilitasyon başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin vazifesidir. Hükümet olarak dezavantajlı tüm grupların sorunların dinledik. Tüm eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için büyük çaba gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz.”

Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bugünü bize tertipleyen Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman’a teşekkür etti.

Konserin ardından toplu fotoğrafın çekilmesiyle etkinlik son buldu.