09/03/2017

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli kültür ve sanat etkinlileriyle kutlandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 Mart Salı günü başlayan Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında; Artuklu Üniversitesi’ nde resim sergisi ile başlayıp Üç Kızkardeş Tiyatro Oyunu ile devam etti.

8 Mart’ta15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda gerçekleştirilen programa katılan kadınlar, İrem Derici’nin şarkılarıyla güzel vakit geçirdi. Etkinlik alanında kadınların kurduğu standlar ilgi ile gezildi.

Ayrıca anneleri ile etkinliğe katılan çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için de sirk gösterimi, tahta bacak gösterisi ve yüz boyama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın artarak devam edeceği kaydedildi.