31/07/2017

Açılan Kurslara Yoğun İlgi

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, açtıkları kurslara gençlerin ve çocukların yoğun ilgi gösterdiğini söylerken, “İlimizde çocuklarımızın ve gençlerimizin mutluluğunu esas alan çalışmalar devam edecek” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilerin yaz tatilini daha güzel değerlendirebilmeleri için açtığı kurslar yoğun ilgi gördü. Birçok spor ve sanat dalındaki kurslar vatandaşların beğenisini kazandı. Kurslara olan ilgi ise rakamlara yansıdı. Sadece Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan iki adet portatif yüzme havuzunda bin 500 kursiyer yüzme öğreniyor. Artuklu Belediyesi ve ilçe belediyelerinin de portatif havuzlarda açtığı yüzme kurslarıyla il genelinde 10 bin civarında çocuğun yüzme kursu görüyor. Öte yandan diğer branşlarda da verilen kurslara binlerce kursiyer katılıyor.

Çocuklarımız ve gençlerimizin mutluluğu için

Konu hakkında bilgi veren Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Çocuklarımızın ilgisinden dolayı çok mutluyuz” ifadesini kullandı. Yaman, “Kentimizde çocuklarımızın ve gençlerimizin mutlu olmasını hedefleyen bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Mardin’de sadece alt yapı ve üst yapı anlamında değil, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz anlamında da projelerimize can veriyoruz. Bu kapsamda yaz aylarının iyi geçmesi için birçok branşta kurslar açtık. Çocuklarımız sanat ve sporda kurslar ile kendilerini geliştirdiler. Büyükşehir Belediye olarak ilk defa şehrimizde portatif havuzlar kurduk. Bunun iki adedini Belediyemiz üstlendi. Merkez ve ilçe diğer ilçe belediyelerimizde de portatif havuzlar kuruldu. Çocuklarımızın ilgisinden dolayı gayet memnun kaldık” dedi.

Binlerce kursiyer

Kurslara olan ilginin rakamsal verilerle de dikkat çektiğini dile getiren Yaman, “Büyükşehir Belediyemizin portatif havuzlarında bin 500 çocuğumuz kurs görmektedir. Bunun yanında Artuklu Belediyemiz ve diğer ilçe belediyelerimizce kurulan portatif yüzme havuzlarında binlerce çocuğumuz yüzme öğrenmektedir. Ayrıca spor ve sanatta açtığımız kurslara da yoğun talep söz konusudur. Vatandaşlarımız kurslarımıza bu şekilde önem verdiğini göstermiştir. Buna benzer çalışmalara devam edeceğiz” şeklinde konuştu.