26/09/2017

Binlerce Genç Gripinle Coştu

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, kentte eğitim hayatını devam ettiren üniversiteli tüm gençleri önemsediklerini kaydederken, “Evladımız olarak gördüğümüz öğrencilerimizin daha güzel bir şehirde yaşaması için çaba veriyoruz” ifadesini kullandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi kentte gençlerin mutlu olması amacıyla çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Gençlik dostu projelerle gençlerin yaşadıkları şehirde huzurlu olmalarını hedefleyen Belediye, üniversite öğrencilerini de dikkate alan yapıda çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Artuklu Üniversitesi’ne yeni gelen öğrenciler için pop  grubu Gripin konseri düzenlendi. Artuklu Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen “Şehrime Hoş geldin” etkinliğine Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın yanı sıra binlerce öğrenci katıldı. Programda Gripin konseri öncesinde Grup Göç konseri ve halk oyunları gösterisi de yapıldı.

Evladımız gibi görüyoruz

Kente gelen her öğrenciyi kendi evlatları gibi gördüklerini kaydeden Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “İlimizde 2017 ve 2018  eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber Artuklu Üniversitemizde yeni öğrencilerine kapılarını açtı. Biz öğrencilerimize hoş geldin demek ve kendi evlerinde gibi hissettirmek için böyle bir program düzenledik. Şehrimize ilk defa gelen evlatlarımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Gençlere has çalışmalar

Kentte gençlere yönelik çalışmaların artarak devam ettiğini dile getiren Yaman, “Gençlerimiz yaşadıkları şehirde mutlu olsunlar diye sürekli çalışmalar yapıyoruz. Onların kaliteli vakit geçirebilmeleri için gençlik merkezi bilgi evi projemizi hayata geçirdik. Yetinmedik bölgemizin en büyük ve örnek gençlik merkezini çok yakında açıyoruz. Ayrıca kentimizin farklı mahallelerinde de gençlik merkezleri  açacağız. Gençlerimizin gelişimi adına başarıyla yolumuzda ilerleyeceğiz. Bu vesileyle şehrimize gelen öğrencilerimize tekrar hoş geldin diyoruz” şeklinde konuştu.