28/06/2017

İşaret Dili Öğrenen Hastane Personeli Sertifikalarını Aldı

Mardin Vali/Büyükşehir  Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman kentte engellerin aşılması için durmaksızın çalıştıklarını belirtti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve engelsiz bir kenti inşa etmek için çalışmalarına devam ediyor. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarında engellileri gözeten bir yol haritası belirleyen Belediye, engelli vatandaşlar ile daha kolay anlaşılabilmesi için eğitimlere de önem veriyor. Bu bağlamda Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı işaret dili eğitimi gerçekleştirdi. Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde doktor, hemşire, teknik hizmetlerde çalışan personel ve güvenlik personeli olmak üzere 120 çalışanın katıldığı ve 5 gün süren eğitim sona erdi. Eğitimlerin sonunda katılımcılara ise sertifikaları dağıtıldı.

Mutlu bir kent hedefi

Konu hakkında bir açıklama yapan Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, “Engelli kardeşlerimizin mutlu olabilmeleri için çaba veriyoruz” dedi. Yaman şunları kaydetti: “Yaşanabilir bir Mardin hedefiyle çıkılan yolda hedeflerimizde durmaksızın ilerlemekteyiz. Biz her kesimden herkesin Mardin’de yaşamaktan dolayı mutlu olmasını hedefledik. Bu nedenle kent merkezlerimizden kırsal mahallelere kadar geniş bir yelpazede planlamalarımızı yaptık.  Projelerimizde insan odaklı çalışmaları ön sıralara koyduk. Dikkat ettiğimiz konulardan birisi de engelli kardeşlerimizle ilgili olan çalışmalardır” ifadesini kullandı.

Engelli kardeşlerimiz için

Engellilerin nefes alabilecekleri bir şehri inşa edeceklerini anlatan Yaman, “İlimizin her yeri çalışmalar ile bir şantiye alanına dönmüştür. Belediye projelerinin hepsinde ise engelli dostu çalışmalar olması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için çaba veriyoruz. Bu çalışmaların önemli bir ayağı ise engellilerimizi anlamak için verilen eğitimlerdir. Kızıltepe Devlet Hastanemizde bu konuda güzel bir çalışma yaptık. Personelin işaret dili konusunda bilgili olması için eğitim semineri düzenledik. Diğer kurumlarımızda da buna benzer eğitimler devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.