01/10/2017

Mardin Girişine 40 Bin Fidan

Yeşil bir Mardin hedefiyle çalışmalarına hız veren Belediye kent girişlerinin imajın değiştirmek amacıyla 40 bin fidan için çalışmalara başladı. Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Mardin yeşili ile anılan bir şehir olacak” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi kentin çeşitli noktalarında fidan dikerek geleceğe yatırım yapıyor. Bu konuda ciddi çalışmalar yapan Belediye, kent girişinde de fidan dikme çalışmalarına başladı. Buna göre Türkmen Geçidi’nde “Türkmen Geçidi Ağaçlandırma Projesi” kapsamında 40 bin adet fidan dikimi çalışmaları başladı. Projeyle şehrin girişinin yeşillendirilerek kent imajına olumlu katkı sağlanması da planlanıyor.

Kenti fidanımızı üretiyoruz

Konu hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Mardin’de doğanın ve yeşilin ön plana çıkmasını istiyoruz” dedi. Bu konuda birimlerle çalışmalara hız verdiklerini aktaran Yaman, “Mardin’in güzel imajına yeşili de eklemek için çaba veriyoruz. Bu konuda güzel çalışmalarımız söz konusudur. Öncelikle kendi fidanımızı kendi tesislerimizde kendimiz üretiyoruz. Bu fidanları da çeşitli bölgelerde dikerek ilimizi güzelleştiriyoruz. Bunun yanında birçok bölgede ormanlar oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Kent girişlerine yeşil dokunuş

Kentin girişini de önemsediklerini ileten Yaman, “Kentimizde geniş kapsamlı olarak ‘Mardin Yeşilleniyor Projesi’ne start vermiştik. Bu konuda şehrimize giriş bölgelerini önemsiyorduk. İlimize gelmek isteyenler öncelikle Türkmen Geçidi olarak bilinen yoldan geliyorlar. Biz bu yolun yemyeşil ağaçlarıyla dikkat çeken bir konumda olmasını istiyoruz. Bu sayede ilimizin imajına kent girişlerinden başlayarak dokunmuş olacağız. Bölgede 40 bin adet fidan dikeceğiz Kızıltepe ilçemiz ve merkez ilçemiz arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte yapımı devam eden protokol yolu çalışmaları da bitince Mardin daha ilgi çeken bir şehir olacak” diye konuştu.