03/11/2017

Öğrencilerin Sinema Mutluluğu

Yıl Sonuna Kadar 14 bin Çocuk Sinemayla Tanışacak

Şehirde öğrencilerin mutluluğu hedefiyle çalışan Mardin Büyükşehir Belediyesi hayatında sinemaya hiç gitmemiş çocukları sinemayla tanıştırıyor. Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Yıl sonuna kadar 14 bin öğrencimizi sinemaya götürmüş olacağız “dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi şehirde eğitim ve öğretim gören çocukların mutluluğunu esas alan çalışmalar gerçekleştiriyor. Bugüne dek okulların bahçelerini kurulan parkları yanı sıra öğrenci dostu projeleri sağlayan Büyükşehir Belediye, hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş öğrencileri de beyaz perde ile tanıştırıyor. 2 ay gibi bir sürede 6 bin öğrenci ilk defa sinema filmi izlerken, yıl sonuna kadar 14 bin öğrenci sinemayı ilk defa görmüş olacak.

Herşey onların mutluluğu için

Konu hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Amacımız öğrencilerimizin gelişimine olumlu katkı sağlamaktır” dedi. Bu nedenle öğrenci dostu çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getiren Yaman, “İlimizin öğrenci dostu bir şehir olması hedefiyle projeler yapmaktayız. Öğrencilerimizin daha güzel mekanlarda derslerini çalışmaları ve internete girmeleri için Gençlik Merkezi Bilgi Evi ve Gençlik Merkezleri projelerinde başarı kaydettik. Bunun yanında okullarımızın hayat bulması için de özel çalışmalar yapıyoruz. Öte yandan öğrencilerimiz in hayatlarına renk katacak çalışmaları bitiriyoruz. Bu çalışmalardan birisi de hiç sinemaya gitmemiş öğrencilerin sinemayla tanışmasıdır” diye konuştu.

İlk defa izlediler

Daha önce hiç sinemaya gitmemiş öğrencileri öncelikleri arasına aldıklarına değinen Yaman, “İlimizde sinemayla tanışmamış öğrencilerin çok olduğunu gördük. Bu nedenle böyle bir projeyi hayata geçirmek istedik. Okullarımızda tespitlerimizi yaptıktan sonra çocuklarımızı sinemaya götürmeye başladık. İki ayda 6 bin öğrencimiz sinemayı ilk defa gördü ve film izledi. Yıl sonuna kadar 14 bin öğrenciyi sinemayla tanıştırmış olacağız” diyerek sözlerine son verdi.