26/07/2017

Projenin Beklenilenden Kısa Sürede Bitmesi İçin Çaba Vereceğiz

Mardin Büyükşehir Belediyesi  ve Karayolları Genel Müdürlüğü ortaklığında yapılacak Kızıltepe Kavşağı Battı Çıktı Projesi dualar ile başladı. Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Kentimizde günden güne büyüyen trafik sorununu yok etmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliğinde yapılacak olan Kızıltepe Battı Çıktı Projesi’nde vurulan ilk kazmanın ardından Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman çalışmaların başladığı alanda incelemelerde bulundu. Vali Yaman’a protokol üyeleri, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlar ve müteahhit firmanın temsilcileri eşlik etti.

Trafik rahatlayacak

“Projemiz kentimizi büyük oranda rahatlatacak” ifadesini kullanan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “İlimizde hemşehrilerimizin beklentilerini biliyor ve sorunları çözüyoruz. Kentimiz günden güne artan bir araç trafiğine sahiptir. Maalesef artan araç sayısı yollarımızın trafiği kaldırmamasına neden oluyor. Bu nedenle trafik sıkışıklıkları söz konusudur. Biz bu sorunun ilimizde konuşulmaması için gerekli adımları attık. Projelerimizi çizdik ve harekete geçtik. Hükümetimiz ve devletimiz de bizim projelerimize desteklerini verdiler. Bunun sonucunda trafik sorunun yok edecek ilk adım olan Kızıltepe Kavşağı Battı Çıktı Projesi’nin ilk kazmasını vurduk” dedi.

Sürekli temas halinde olacağız

Projenin beklenilenden daha kısa sürede bitmesi için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Yaman, “İhaleyi alan firma yetkilileri ve Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile sürekli temas halinde olacağız. Projemizin verilen süreden daha kısa bir zaman diliminde bitmesi için ne gerekirse yapacağız. Vatandaşlarımızdan bu süreçte sabırlarını bekliyoruz. Çalışmanın ilimize hayırlı olmasını diliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.