07/06/2017

Su ve Kanalizasyon için Kırsal Mahallelere 76 Milyon TL Yatırım Olacak

Yaman, “Kent Merkezi gibi Kırsal Mahallelerimize de Önem Veriyoruz”

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman kentte kırsal mahallelerde kanalizasyon ve içme suyu konusunda çalışmalara başladıklarını ifade etti. Yaman, “2017 yılı içinde kanalizasyon ve içme suyu konusunda 76 milyon TL’lik yatırım yapmış olacağız” dedi

Mardin Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde yer alan mahalleler ve kırsal mahallelerde etkin bir şekilde çalışıyor. Kırsal mahallelerin de şehir merkezindeki mahallelerin konforuna sahip olması hedefiyle başlanan çalışmalarda yol, su, kanalizasyon, oyun parkları, sosyal yaşam alanları ve taziye evleri gibi projeler hayata geçiyor. Özellikle kırsal mahallelerin su ve kanalizasyon sorununa önem veren Belediye, yapacağı çalışmalara 76 milyon TL harcayacak.

En Ücra mahalleye bile yatırım gidecek

Konu hakkında açıklama yapan Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman “Kırsal mahallelerimin en iyi yerlere gelmesini istiyoruz” dedi. Yaman, “İlimizde her yönüyle her noktada çalışmalarımız sürmektedir. Çalışma mevsimi olan Yaz aylarının gelmesinin akabinde en ücra kırsal mahallelere bile hizmet götürmek için çaba veriyoruz. Bu konuda önceliklerimizin arasında yol vardı. Bütün kırsal mahallelerimizin yol ağını modern bir hale getirmek için tüm ekiplerimiz sahada çalışıyor. Bunun yanında mahallelerimizin kanalizasyon ve su ile ilgili eksikliklerini de gidereceğiz”  ifadesini kullandı.

Su ve kanalizasyon sıkıntısı konuşulmayacak

Bu konuda yatırımların büyük olacağına işaret eden Yaman, “Kırsal mahallelerimizde kanalizasyon sıkıntısının bir daha konuşulmasını istemiyoruz. Bu nedenle kanalizasyon şebekesi konusunda hassas bir çalışma yapacağız. Su konusunda da ciddiyetle durmaktayız. Kırsal mahallelerimiz su kuyuları ve şehir şebekeleri yoluyla su ihtiyacını karşılamaktadır. Su sağlamada tüm aksaklıkları ortadan kaldıracak planlamalarımızı yaptık. Bu bağlamda mahallelerimize su şebekesi, su depoları ve su kuyuları konusunda yatırımlarımız olacak. Toplamda 76 milyon TL’lik yatırımla bu sorunu bitireceğiz” diye konuştu