31/10/2017

"Uluslararası Genç Edebiyatçılar Buluşması"

Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman:

“Mardin’de ilkini düzenlediğimiz Uluslararası Genç Edebiyatçılar Buluşması ile şehirde ki edebiyata  meraklı gençleri bir araya getirmeyi hedefliyoruz”

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat alanında şehirde ilklere imza atmaya  devam ediyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı'nın düzenlendiği, "Uluslarası Genç Edebiyatçılar Buluşması" başladı. Mardin Büyüşehir Belediyesi Konservatuar Toplantı Salonun'da gerçekleştirilen buluşmaya, Türkiye ve uluslararası alan tanınmış genç edebiyatçılar katıldı.

Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, “Kültür ve sanatla  yoğrulan şehrimizde yapacağımız çalışmalarla, gençlerimizi en iyi yerlere getireceğiz.” dedi.

Sanat ve kültür alanında şehirde güzel çalışmaların olduğunu vurgulayan Yaman, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu şehrin her noktasına dokunacağız demiştik.  Şehrin alt yapı, üst yapı çalışmalarının yanı sıra kültür ve sanatıyla da ön plana çıkması için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu kapsamda ilimizde Uluslararası Uçurtma Festivali, Foto Maraton, Uluslararası Film Festivali (SineMardin) gibi uluslararası alanda etkinlikler düzenledik. Amacımız hem hemşehrilerimize hem de dışardan gelen misafirlerimize sanat ve kültürü doyasıya yaşatmak.” dedi.

Yaman, Mardin’de ilkini düzenledikleri, “Genç  Edebiyatçılar Buluşması” ile şehirde ki edebiyata meraklı gençleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu alandaki çalışmalarının devam edeceğini aktaran Yaman, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sanat ve kültür alanında ilkleri yaşattığımız şehrimize bir yenisini daha ekledik. Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde gelen genç edebiyatçıları, "Uluslararası Genç Edebiyatçılar Buluşması"yla bir araya getirdik. Gençlerimizin, sanat ve kültür şehrinde kendilerini geliştirmeleri için çalışmalarımız devam edecek. Mardin'i kültür ve sanat alanında hak ettiği alana taşıyacağız. Yapacağımız çalışmalarla yerel değerlerimizin ortaya çıkmasına katkı sağlayacağız."