08/03/2018

8 Mart Emekçi Kadınlar Gününde Kadınlara “mardinmasa” jesti

Yaman, “Kadınlarımız mutlu edecek çalışmalarımız devam edecek”

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınları unutmadıklarını ve Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa” ekipleri ile kadınları mutlu eden ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa” ekipleri 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle hayat zorlukları ile mücadele eden, başarılı olan ve sembol olan kadınları ziyaret etti. Bu bağlamda “Kadının Yerinde Kadının Yanında” sloganıyla 10 ilçede 156 kadın ziyaret edilerek mutlu edildi.  Ekipler kadınlar ile hasbihal etmekle beraber Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın hediyeleri nide  takdim ettiler.

Birgün değil Hergün Kadın Dostu Çalışmalar

Konu hakkında açıklama yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman kadınlarımıza “Birgün değil hergün değer veriyoruz” dedi. Yaman, 8 Mart tarihini de en anlamlı şekilde kutladıklarını anlatırken , “Bugün dünyanın neresine bakarsak bakalım gördüğümüz tüm güzelliklerin arkasındaki gizli kahramanlar kadınlardır. İster erkek olsun, isterse kadın bizleri yetiştiren ve başarılı bireyler olmamıza vesile olan annelerimizdir. Biz kadınlarımızın bir gün değil, hergün değerli olması adına çalışmalar yapmaktayız. Bu nedenle Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığımız ile birçok kadın dostu projelere imza atıyoruz. ‘Kadının Yerinde Kadının Yanında’ diyor ve kadınlarımızın bakış açısıyla şehrimizi yönetiyoruz. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’ne de bu bağlamda anlam kattık” ifadesini kullandı.

Takdir ile karşılandı

Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa” ekiplerinin tüm ilçelerde kadınları ziyaret ettiğimi hatırlatan Yaman, “Şehre dokunan elimiz olan “mardinmasa” ile tüm ilçelerimizde 156 kadını ziyaret ettik. Özellikle zorluklar ile mücadelesini başarıyla sürdüren ve sembol olan kadınlarımıza yaptığımız ziyarette onların gönüllerini aldık. Yaptığımız ziyaretler de vatandaşlarımız tarafından takdir ile karşılandı. Bundan sonra da bu tür ziyaretlere devam edeceğiz” şeklinde konuştu.