03/12/2018

Down Kafe Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Yaman, “Projemiz yüzleri güldürdü”

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “İlimizde dezavantajlı grupları için her zaman önemli işler yaptık. Down sendromlu çocuklarımız da bu konuda önceliklerimiz arasındadır” dedi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Down Kafe tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Bir otelde düzenlenen tanıtım etkinliğine Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın yanı sıra, protokol üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, down sendromlu çocuklar ve aileler katıldı.

Vatandaşlarımız kafemizden memnun

Burada bir konuşma yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, açılan Down Kafe’nin önemine ve yapılan çalışmalara değindi. Yaman, şunları kaydetti: “Biz göreve gelir gelmez şehrimizle ilgili en önemli hedeflerimizin arasında engelsiz bir Mardin’i ortaya çıkarmak vardı. Bu nedenle durmaksızın çalıştık. Engelleri aşmak adına ilk projelerimizden birisi de Down Kafe projemiz oldu. Projemizi hayata geçirir geçirmez büyük bir ilgi gördü. Vatandaşlarımız da kafemizden çok memnun oldu. Down sendromlu çocuklarımız ise projemizle hayatlarını daha da güzelleştirdiler. Biz bu nedenle kafemize vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

Çalışmalarımızla her yerdeyiz

Mardin’in değiştiğini ve geliştiğini de sözlerine ekleyen Yaman, “Bugün ilimize dışardan gelen misafirlerimiz değişimi çok daha iyi hissetmekte ve bize bunu ifade etmektedir. Büyükşehir Belediyemiz kurumlarımız da değişimi en iyi şekilde yaşatmak adına ellerinden geleni yapmaktadır. Biz Mardin’in her yerinde olmaya çalışıyoruz. İlimize her yönüyle hizmet etmek için çaba veriyoruz. Alt yapı ve üst yapını yanı sıra sosyal sorumluluklarımız için de çaba veriyoruz. Kısacası yaşanılabilir bir şehri inşa ediyoruz” diye konuştu.

Toplantıda down sendromlu çocukların aileleri de projenin öneminden ve hayatlarında sağladığı değişimden bahsettiler.