09/07/2019

Gençlik Merkezinde Müzik Etkinliği düzenlendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Merkezine devam eden gençlere moral olması açısından Kokteyli Müzik Etkinliği düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Gençlik Merkezinde düzenlenen Müzik Etkinliğine Eşbaşkanlar Ahmet Türk, Figen Altındağ, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, HDP Mardin İl Eşbaşkanı Eylem Amak, Genel Sekreter, daire başkanları, gençler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğe katılan Eşbaşkanlar Türk ve Altındağ, gençlik merkezinde gençlerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Hayata Destek Derneği üyesi kadınların standını ziyaret ederek yemekleriyle etkinliğe verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Eşbaşkan Türk,  yaptığı konuşmada, Gençlik Merkezini çalışmalarından dolayı takdir ettiğini ve merkezin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Teknoloji çağında insanların bağlı olduğu değerlerin yüceltilmesi ve büyütülmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Türk, “Yaşadığımız yaşamın tanıtılması konusunda da bize düşen önemli görevler var. Mardin’imiz çok kültürlü ve çok kimlikli bir şehir. Birçok inancın, kültürün, dilin birlikte ve kardeşçe yaşadığı bir şehir. Umut ediyoruz ki bu güzelliği bizim gençlerimiz muhafaza edecek. Kimlikleri, inançları, farklılıkları sizlerle birlikte, sizlerin sayenizde tarihi kenti, kültür kenti, sanat kenti Mardin’imize yakışan çalışmaları yürütürüz” dedi.

Mardin’de yaşanan olumsuz olaylara değinen Türk, şöyle devam etti: “Zaman zaman büyük problemlerle karşılaşıyoruz. Mardin bu kadar kültürlü bir şehir olmasına rağmen maalesef, öfkeyle dile getirdiğimiz bazı durumların da yaşandığını biliyoruz. Kadın cinayetiyle ilgili yaşadığımız son olay gerçekten Mardin’imizi ve halkımızı derinden üzmüştür. Taciz ile ilgili yaşanan diğer bir olay da Mardin’in ismini kirletmiştir. Bu nedenle tacize, tecavüze ve olumsuzluklara karşıda kendimizi hazırlamalıyız. Gerçekten de bunlara müdahale edebilecek, eleştirebilecek bir anlayış ile yaklaşmalıyız. Bu bizim için ve Mardin’imizin geleceği açısından çok önemli.”

Kadınların demokrasi mücadelesindeki yerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Türk, “Kadınların demokrasi mücadelesindeki yeri çok önemli. Biz bunu hep söylüyoruz ama inandığımız için söylüyoruz. Eğer bir toplumun içerisinde kadın yok ise, kadının öncülüğü olmazsa, o toplum asla ve asla demokrasiye kavuşamaz. Medeni bir topluma dönüşemez. Günümüz dünyasında genellikle Türkiye ve Ortadoğu’da kadını ötekileştiren bir anlayışın olduğunu görüyoruz. Bu anlayışın yıkılması için kadınlarımız ve gençlerimiz, yüz kızartıcı olaylara karşı ortak tavır koymalıdır” diye belirtti.

Bütün imkanlarıyla Gençlik Merkezinin yanında olduklarını vurgulayan Türk, şunları söyledi: “Gençlik Merkezindeki birçok arkadaşımız, değerli sanatçılarımız yine görevli kardeşlerimiz büyük bir çaba gösteriyorlar. Kendilerini kutluyor başarılar diliyorum. Buradaki bütün arkadaşlarımıza her konuda destek sunacağız. Biz bunu bir temel mesele olarak görüyoruz. Gençlikte, kadında, sanatta, dayanışmayı temel mesele olarak görüyoruz. Bugün Mardin Büyükşehir Belediyesi büyük sıkıntılar içerisinde. Devr aldığımız belediye bir milyarın (eski para ile bir katriliyon) üzerinde bir borç bıraktı. Sıkıntılarımız var ama bütün sıkıntılarımıza rağmen Gençlik Merkezindeki ihtiyaçları her konuda karşılamak için elimizden geldiğince çaba içerisinde olacağız. Buradaki arkadaşlarımızla hep dayanışma içerisinde olacağız. Diyorum ki başarı mutlaka bizlerin, kadınlarımızın ve gençlerimizin olacak.”

Eşbaşkan Figen Altındağ ise, Eşbaşkan Ahmet Türk’e yaptığı konuşmadan dolayı teşekkür ederek, “Yarınımızın gençleri için burada toplanan, güzel emekleri olan bütün arkadaşlara, gençlere başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik müzik dinletisiyle devam etti.