22/10/2018

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Yüz Güldürdü

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, sosyal sorumlulukları bakımından Büyükşehir Belediyesinin  ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu ve mutlu ettiğini kaydetti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi dezavantajlı grupları ve ihtiyaç sahibi vatandaşları düşünen bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyor. Bünyesinde hayata geçen “mardinmasa” birimiyle kısa sürede27 sosyal projeye hayat veren Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarla da daha çok gönüllere dokundu. Daire başkanlığı ekim ayı itibariyle 11 bin 600 aileye gıda yardımı, 2 bin 50 aileye giysi yardımı 6 bin 803 yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların kişisel bakımı ve ev temizliği yaptı. Bunu yanı sıra şehit aileleri ve gaziler yalnız bırakılmazken, ibadethane temizliği, sıcak çorba hizmeti, yaz spor okulları, “Mahalleme Havuz Geldi” Projesi, buz pisti çalışması ve eğlence parkı gibi farklı kitlelere hitap eden çalışmalar da gerçekleştirildi.

Her zaman yanınızdayız

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Biz ilimizde her yaş grubundan ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı grupların her zaman yanında olduk” dedi. Yaman, “Büyükşehir Belediyesi görevi bizlere verilmesinin akabinde ilimize katkı sağlayacak ve geliştirecek birçok projeye start verdik. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yanında insan odaklı projelerimiz için de harekete geçtik. Daha önce neredeyse hiç yapılmayan sosyal sorumluluk projelerinde rekor kırdık. “mardinmasa” birimimizi kurarak 27 sosyal projeyi hayata geçirdik. Sosyal projelerimiz bununla sınırlı kalmadı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile de önemli işleri yaptık ve yapıyoruz” diye konuştu.

Önemli etkinlikler ve rakamlara yansıyan başarı

Yaman şöyle devam etti: “Daire Başkanlığımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hep yanında oldu. Bu konuda 24 saat esasıyla çalışarak kimsesizlere kimse oldu. Başkanlığımız bununla yetinmeyerek şehit ailelerimizi ve gazilerimizi hiç unutmadı. Spor ve engellilere yönelik çalışmalar ile beğeni kazandı. çocukların tatillerini kaliteli geçirmeleri için önemli organizasyonlar yaptı. Rakamlara bakıldığında sosyal belediyecilik anlamında önemli başarıların kazanıldığını bir kez daha görmekteyiz. ‘sizin İçin Çalışıyoruz” sloganıyla çalışmalarımız devam edecek”