29/05/2018

Mardinli Kadınlar İstanbul’u Geziyor

Yaman, “Kadınlarımıza has projeler yapıyoruz”

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman Mardin’de yaşayan kadınların mutlu olması hedefiyle projelere devam ettiklerini kaydetti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi  ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Mardinli kadınlar İstanbul’u tanıyor. Ramazan ayında manevi atmosferin daha iyi hissedilmesi için 10 ilçeden gelen kadınlar İstanbul’a götürülerek gezdiriliyor. “Doğudan Batıya Ramazan Projesi” isimli projeyle    kadınlar rehberler eşliğinde İstanbul’u tanıyor ve kültür gezileri gerçekleştiriyor. Gezilerle manevi değeri yüksek olan eserler de Mardinli kadınlar ile buluşturuluyor

Dezavantajlı gruplar

Konu hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V: Mustafa Yaman, “Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza değer veriyor ve onların mutlu olması için çabalıyoruz” dedi. Yaman, “Büyükşehir Belediyemiz şehrimizde dezavantajlı grupların mutlu olması için durmaksızın çalışmaktadır. gencinden yaşlısına, çocuğundan kadınına ve engellisine kadar projelerimizle hemşehrilerimizin yanındayız. Kadınlarımızın mutlu olduğu bir şehirde yaşamaları için de projeler yapmaktayız. Onların meslek edinmelerini sağlamanın yanı sıra her yönüyle kendilerini geliştirmeleri için çalışmaktayız. Kadınlarımıza has geziler ile başka şehirleri de tanımalarına imkan tanıyoruz” diye konuştu.

İstanbul’u tanıyorlar

Bu gezileri Ramazan ayında da sürdürdüklerini dile getiren Yaman, “Ramazan ayı tüm güzellikleriyle bir kez daha geldi bu güzel ayda kadınlarımız için özel olan çalışmalar da yapıyoruz. Bunlardan birisi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediğimiz Doğudan Batıya Ramazan Projesi’dir. Projemizle 10 ilçeden kadınlarımızı İstanbul’a götürüyor ve tanımalarını sağlıyoruz. Kadınlarımızın İstanbul’un manevi atmosferini de almalarına vesilem oluyoruz. Bu tür çalışmalarımız sürecek” şeklinde konuştu.