02/08/2019

Mazıdağı Belediyesi’nde ki provakasyonla ilgili açıklama

Mardin Yerel Yönetimler İl Kurulu, Mazıdağı Belediyesi aylık meclis toplantısında, AKP meclis üyesi Hikmet Erdin’in çıkardığı silahlı provakosyonla ilgili yazılı açıklama yaptı.

İl Yerel Yönetimleri Kurulu yaptığı açıklamada, “Mazıdağı Belediye Meclisi, aylık rutin toplantısının 01/08/2019 (bugün) tarihinde yapılması planlanmıştır. Mazıdağı Belediyesi’nde AKP’nin 2. sıra belediye meclis üyesi olan Hikmet Erdin, söz konusu belediye meclisi toplantısına silahıyla katılarak provakasyon çıkarmıştır.” diye belirtti.

AKP Meclis Üyesi Hikmet Erdin’in elini konulu sallayarak toplantıya katıldığı aktarılan açıklamada, “Kayyım döneminde belediye başkan yardımcılığı, ayrıca kayyım vekilliği yapan ve eski korucu olan Hikmet Erdin, belediye girişinde bulunan güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden de anlaşılacağı üzere, belediye binası girişindeki polis noktasından elini kolunu sallayarak, hatta görevli polislere selam vererek X-Ray cihazından geçmek suretiyle meclis toplantı salonuna geçmiş ve belediye meclisi toplantısına katılmıştır.” denildi.

Toplantıda yaşananlar hakkında şu açıklamalarda bulunuldu: “Belediye binasının sözde “güvenliğini” sağlamak için zorla kurulan bu polis arama noktalarının amacını da sorgulatan bu görüntüler, bizlere çok açık bir provakasyonun zeminini göstermektedir.

“Belediye Meclis toplantısında Hikmet Erdin’in söz alarak; “Kayyum zamanında yapılan sanayi sitesinin kabulüne dair”, başkanlığa soru yöneltmesi üzerine, toplantıyı yöneten belediye eş başkanımız Nalan Özaydın; “bu projenin kabul edilemeyeciğini, somut gerekçeleriyle birlikte” belediye meclisine izah etti. Bunun üzerine ayağa kalkarak bağırıp çağıran Hikmet Erdinç’in üzerinde tabanca olduğu farkedilmiş, tabancanın fark edilmesi üzerine Eşbaşkanımız Nalan Özaydın; “Belediye meclisi toplantısına silahlı bir biçimde katılamayacağını ve bir daha kesinlikle toplantılara silahlı biçimde katılmamasını” söylemiştir. Bunun üzerine Hikmet Erdin; “ulan siz kimsiniz, ruhsatlı silahımla istediğim gibi girerim toplantılara” diyerek toplantıyı provake etmeye devam etmiştir. Provakasyon yaratması neticesinde, HDP’li meclis üyeleri ve eş başkan tarafından dışarıya çıkarılmak istenen Hikmet Erdin; "ben devletim, burayı başınıza yıkarım" şeklinde tehditler savurmaktan çekinmemiştir.”

Halkla birlikte mücadeleni süreceği belirtilen açıklama, şöyle tamamlandı:

“Son dönemlerde her antidemokratik tutumun arkasından bu söylemlere sıkça şahit olmaktayız. Mazıdağı'nda 31 Mart seçimlerinin hemen ardından gerçekleşen bu tip barbarca saldırılar göstermektedir ki bazı çete gurupları, HDP’nin Mazıdağı'nda halkın yüksek teveccühüyle seçimleri kazanmasını sindirememiş ve bu sindirememişliğini, haydutça, barbarca yöntemlerle organize ettiği bu ve benzer saldırılarla kusmaktadır.
Halkın değerlerini, toprağını, doğasını peşkeş çeken bu rant ve şer odaklarına karşı, halkçı belediyecilik, demokratik belediyecilik anlayışımızdan bir milim taviz vermeyeceğimizi ve bu gerici sömürgen anlayışlarla, halkımızla birlikte her türlü mücadeleyi yürüteceğimizden bizim kuşkumuz yoktur. Hiç kimsenin de kuşkusu olmamalıdır.”

Yaşananlardan sonra Mazıdağı Belediye Eşbaşkanlarını ziyaret eden Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, meclis toplantısındaki silahlı provakasyon hakkında Eşbaşkanlar’dan bilgi aldı.

Yapılanların kabul edilemeyeceğini vurgulayan Türk, “Halkın iradesine yapılan saygısızlığı ve haksızlığı kınıyoruz. Eşbaşkanlarımızın yanındayız ve elimizden gelen bütün desteği sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Eşbaşkanlar’a geçmiş olsun dileklerinde bulunan Türk, Mazıdağı Belediyesi’nden ayrıldı.