09/04/2018

Yaman, Paskalya Bayramı kutlamalarına katıldı

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Süryani vatandaşların, Hz. İsa'nın göğe yükselişi olarak kabul ettiği Paskalya Bayramı’na katıldı.

Kırklar Kilisesinde düzenlenen kutlamalara Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Hanımefendi Gülseren Yaman, Milletvekili Orhan Miroğlu, Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, kurum müdürleri, siyasi parti ve stk temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yaman, burada yaptığı konuşmada, Süryani vatandaşların ülkenin birlik ve beraberliğine büyük katkısının olduğunu vurguladı.

Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülke olarak bu birlik ve beraberliğin sağlanmasında kıymetli dostlarımız Süryani toplumumun çok büyük emeği olmuştur. Ülke olarak çok sıkıntı çektiğimiz zamanlarda acıyı birlikte olarak azaltan, sevinci zamanlarımızda yine birlikte olup çoğaltan bu dostlarımızın bu bayramını hep beraber kutluyoruz. Her günümüz böyle birlik ve beraberlik içinde olsun. Ülkemizin dualarına ihtiyacı var.  Bu sabah yine o duayı yaptılar. Bu ülkenin huzur bulmasında hem ettikleri dua hem de destekleri için teşekkür ediyorum"

Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise, Süryani vatandaşları Mardin’e davet ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mardin'in barış ve sevgi temelinde yeniden inşa edildiği bir dönemde, dünyanın dört bir yanına dağılmış Süryani kardeşlerimizin bu inşaya sunabileceği çok değerli katkıları vardır. Süryani vatandaşlarımız tekrardan Mardin’e gelsinler. Burada yeni bir hayat kursunlar. Cemaatlerinin mensupları ile dayanışma ve birlik içerisinde yaşasınlar." diye belirtti.

Metropolit Saliba Özmen de, kutlamalara katılmalarından dolayı Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman’a teşekkür etti.

Mardin’de huzur içerisinde yaşadıklarını ifade eden Özmen, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Biz burada bunu gerçekten yaşıyoruz. Yapmacık veya şov değil. Gerçek anlamda birbirimize olan sevgimizi saygımızı ve güzelliklerimizi sergiliyoruz. Bu bir kere çok önemli bir şey. Bu para pul mücevherle alınacak bir şey değil. Bu insanın güzelliğidir. Dolayısıyla özellikle ülkemizin birlik ve beraberliğini görmek gerçekten bizim en büyük temennimiz ve duamızdır.”

Konuşmaların ardından yumurta tokuşturularak ikramlar dağıtıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi mardinmasa ekipleri, Paskalya Bayramı dolayısıyla Süryani vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Derik, Yeşilli, Midyat, Savur ve Nusaybin ilçelerinde yaşayan yaklaşık 400 Süryani vatandaşı evlerinde ziyaret ederek, onlara çeşitli hediyeler verdi. Süryani vatandaşlar, Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’a teşekkür etti.